Downloaden van liedjes

Als u een liedje uit het Muziekarchief of uit het onderdeel Muziek wilt downloaden en lokaal wilt opslaan, dan doet u dit als volgt:

  • klik op het liedje in de lijst dat u wilt downloaden. U komt nu op de afspeelpagina terecht;
  • klik met de rechter muistoets op de tekst 'download de gezongen versie'. Er verschijnt een popup;
  • kies de optie Doel opslaan als... (in Internet Explorer) of Koppeling opslaan als... (FireFox) of Link opslaan als... (Chrome). Er verschijnt een dialoogvenster;
  • kies de locatie op uw pc of in het netwerk waar u het liedje wilt opslaan.

Het liedje is nu in MP3-formaat opgeslagen op uw pc of in het netwerk van uw school. Gebruik een mediaplayer (bijv. Windows Media Player) om het liedje af te spelen.

Weergave op digitaal schoolbord: gebruik F11

Bij de indeling van de pagina's van Trefwoord Digitaal is rekening gehouden met het gebruik van een digitaal schoolbord (met een minimale schermresolutie van 1024 x 768 pixels). Om de pagina's volledig op het digitale schoolbord te kunnen weergeven adviseren wij u om de beeldweergave van de webbrowser op 'volledig scherm' in te stellen. Bij de meeste browsers kan dit met behulp van de functietoets F11: bij de weergave op een volledig scherm zijn de menu's en werkbalken van de browser (en de pc) niet meer zichtbaar. Door nogmaals F11 in te drukken verlaat u de volledige schermweergave en komen de randen van de browser en de werkbalken van uw pc weer tevoorschijn.

De resolutie van uw scherm of uw browservenster is minder dan 960 pixels in de breedte, waardoor een juiste weergave van het digibord niet mogelijk is. Wij adviseren een minimale schermresolutie in te stellen van 1024 pixels in de breedte.