Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen van abonnees.

Als abonnee ontvangt u de materialen in het schooljaar 2024-2025 op de volgende data:

  • Trefwoord 1:    
    - in de week van 19 augustus 2024 (regio Zuid)
    - in de week van 26 augustus 2024 (regio Midden
    - in de week van 2 september 2024 (regio Noord)
  • Trefwoord 2: in de week van 7 oktober 2024
  • Trefwoord 3: in de week van 13 januari 2025
  • Trefwoord 4: in de week van 7 april 2025

Wanneer wij de materialen hebben verzonden ontvangt u als contactpersoon bij Trefwoord een e-mail van PostNL met daarin het track & trace-nummer. Aan de hand daarvan weet u wanneer de materialen bij u bezorgd worden.

Neem voor een uitbreiding of wijziging van uw abonnement (bijvoorbeeld, een andere contactpersoon) contact op met onze abonnementenservice. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.00 uur op 033 460 19 43 of via dit formulier: Abonnementenservice (kwintessens.nl).

Dit vindt u onder de menuknop Materiaal op het Digibord.

Dat kan zeker. De drie domeinen (bijvoorbeeld de Bijbelverhalen) zijn thematisch verbonden aan het weekaccent en niet exclusief gekoppeld aan een specifieke dag. U kunt een verhaal dat bij de maandag staat dus ook heel goed op dinsdag vertellen, als dat beter uitkomt.

Trefwoord biedt dagelijks inspirerend lesmateriaal bieden waarmee kinderen worden uitgedaagd om levensbeschouwelijk met elkaar in gesprek te gaan.
Doorgaans vertellen we twee Bijbelverhalen per week. Soms kan dat afwijken, omdat een serie Bijbelverhalen, waarop het levensbeschouwelijke thema is gebaseerd, niet meer geschikte verhalen voor kinderen bevat.

Trefwoord kent een eigen driejarenrooster. De meest geschikte Bijbelverhalen zijn over deze drie jaren verdeeld, te onderscheiden in onder-, midden- en bovenbouw.

Trefwoord wordt gebruikt door een grote groep scholen die onderling sterk verschillen. De ene school wil bijvoorbeeld veel Bijbelverhalen vertellen, de andere school focust meer op het thema ‘kind’ of ‘samenleving’.  Door het onderscheid in een daglijn en materiaal bij drie domeinen, kunt u inhoudelijke keuzes maken die passen bij de identiteit van de school. De drie domeinen herkent u aan een eigen achtergrondkleur.

De liedjes zijn in het nieuwe muziekarchief alfabetisch gesorteerd, op titel. Met de zoekfunctie kunt op trefwoord en/of op een of meer woorden uit de liedtekst of de titel zoeken. Mist u een liedje? Laat het ons weten, wellicht kunnen wij het toevoegen.

Wij helpen u uiteraard graag verder. Dat kan via uw relatiebeheerder, of neem contact op met onze abonnementenservice via ons contactformulier of via 033 460 19 43.