Trefwoord is vernieuwd. Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen van abonnees.

Dat kan zeker. De drie domeinen (bijvoorbeeld de Bijbelverhalen) zijn thematisch verbonden aan het weekaccent en niet exclusief gekoppeld aan een specifieke dag. U kunt een verhaal dat bij de maandag staat dus ook heel goed op dinsdag vertellen, als dat beter uitkomt.

Trefwoord biedt dagelijks inspirerend lesmateriaal bieden waarmee kinderen worden uitgedaagd om levensbeschouwelijk met elkaar in gesprek te gaan.
Doorgaans vertellen we twee Bijbelverhalen per week. Soms kan dat afwijken, omdat een serie Bijbelverhalen, waarop het levensbeschouwelijke thema is gebaseerd, niet meer geschikte verhalen voor kinderen bevat.

Trefwoord kent een eigen driejarenrooster. De meest geschikte Bijbelverhalen zijn over deze drie jaren verdeeld, te onderscheiden in onder-, midden- en bovenbouw.

Trefwoord wordt gebruikt door een grote groep scholen die onderling sterk verschillen. De ene school wil bijvoorbeeld veel Bijbelverhalen vertellen, de andere school focust meer op het thema ‘kind’ of ‘samenleving’.  Door het onderscheid in een daglijn en materiaal bij drie domeinen, kunt u inhoudelijke keuzes maken die passen bij de identiteit van de school. De drie domeinen herkent u aan een eigen achtergrondkleur.

De liedjes zijn in het nieuwe muziekarchief alfabetisch gesorteerd, op titel. Met de zoekfunctie kunt op trefwoord en/of op een of meer woorden uit de liedtekst of de titel zoeken. Mist u een liedje? Laat het ons weten, wellicht kunnen wij het toevoegen.

Uw feedback wordt op prijs gesteld en zorgvuldig door de redactie bekeken. Aan het begin van het schooljaar 2018-2019 hebben we veel reacties gekregen op de nieuwe indeling van Trefwoord. Op basis daarvan hebben we bijvoorbeeld besloten de Bijbelverhalen terug te plaatsen in het materiaal per dag.

Vraag bij collega’s naar hun ervaringen; misschien hebben zij tips voor u. Herkennen meer collega’s het probleem? Het is mogelijk om bij Kwintessens een inspirerende workshop voor het hele team aan te vragen. Informeer bij uw relatiebeheerder naar de mogelijkheden.

Wij helpen u uiteraard graag verder. Dat kan via uw relatiebeheerder, of neem contact op met onze abonnementenservice via ons contactformulier of via 033 460 19 43.