Een goede lesmethode is belangrijk, een goed geïnformeerde en enthousiaste leerkracht nog veel meer. Wist u dat wij ook workshops en trainingen verzorgen? Bijvoorbeeld wanneer uw school start met Trefwoord, maar ook als u al een tijdje met Trefwoord werkt en geïnspireerd wilt raken.

Ook kunt u bij ons terecht voor workshops rond thema’s als wereldgodsdiensten, identiteit en het vertellen van verhalen.

Wilt u met (hernieuwde) energie aan de slag met Trefwoord? Omdat u net begint met de methode, vanwege een verandering in het team of als opfrisser? Ontdek samen met uw team de veelzijdigheid van Trefwoord en boek nu de workshop ‘Werken met Trefwoord’! Deze workshop wordt na een intake geheel op maat voor u samengesteld.

Op uw school zijn kinderen met een verschillende culturele en religieuze achtergrond. Begrip voor elkaar, bij overeenkomsten en verschillen, is dan erg belangrijk.  Hoe besteedt u aandacht aan de veelkleurigheid van wereldgodsdiensten, op een aansprekende en verantwoorde manier? Deze workshop biedt praktische tools om met kinderen het gesprek aan te gaan over hun identiteit en die van de ander.

Veel basisscholen hebben een jarenlange geschiedenis van christelijk onderwijs. Wat betekent die identiteit vandaag de dag? Waar sta je voor, als school en als individuele leerkracht? En hoe draag je dat uit naar bijvoorbeeld ouders? En hoe ga je om met verschillen in identiteit, ook onder de leerlingen (en hun ouders)? In deze workshop gaan we aan de hand van creatieve werkvormen op zoek naar waar u als school voor staat en welke manieren er zijn om dit uit te dragen.

Verhalen spelen een belangrijke rol binnen het vak levensbeschouwing. Maar hoe zet je ze op de goede, aantrekkelijke manier in? Zodat u plezier heeft in het vertellen van de verhalen én de leerlingen aan uw lippen hangen? Verhalen die u helpen in gesprek te gaan met de kinderen over onderwerpen die hen raken? In de workshop wordt theorie gecombineerd met de praktijk. Met behulp van concrete voorbeelden maakt u kennis met de diverse mogelijkheden en technieken van het werken met verhalen.

Direct een workshop boeken? Of wilt u eerst meer weten? Neem contact op met de relatiebeheerder in uw regio. Hij of zij kan u ook een prijsopgave geven. De prijs voor een workshop hangt o.a. af van de grootte van de groep en het thema.