Veel kinderen laten zich graag meenemen in een verhaal dat je mooi en spannend vertelt. Maar hoe communiceer je met ze over de betekenis in hun eigen leven? Wat geeft het verhaal ze mee? Lees het Trefwoord sprookje ‘Twee prinsessen gaan op onderzoek uit’ voor. Auteur: Gerard van Midden. Met voor elke bouw een eigen verwerkingsvorm.

 

De start van het schooljaar betekent: weer even wennen aan elkaar, kijken hoe goed je elkaar kent, jezelf heel even laten zien aan de anderen.

In dit versje voor de onderbouw komen alle maanden van het jaar langs. Als de kinderen de maand horen waarin ze jarig zijn, mogen ze gaan staan. Enne … jij als leerkracht doet natuurlijk mee!

De kinderen leren niet alleen de maanden van het jaar, ze kunnen lekker in beweging komen, kijken naar elkaar en laten zichzelf een beetje zien. Dat brengt wat leven in de les.

Hieronder vindt u een selectie uit het materiaal van Trefwoord. Bekijk bijvoorbeeld een blader-pdf met materiaal uit de handleidingen van het eerste nummer van schooljaar 2020-2021.

Meer bekijken en uitproberen?

Neem een proefabonnement